The Change Starts - een korte film over vegan topsporters

Zonder twijfel ons meest indrukwekkende project van 2019. Het ene moment komt goede vriend, collega en in dit geval ook klant Tim Dekens met een inspirerende Keynote ons kantoor binnenstormen, het andere moment staan we midden in een storm bovenop een berg in de Dolomieten (Italië) de zoveelste scène van The Change Starts af te ronden. We praten je later nog even uitgebreid bij, maar deze productie inspireerde ons vooral omdat schematische plannen echt heel snel concreet kunnen worden wanneer je een goede crew met doorzetters bij elkaar brengt. The Change Starts bestaat uit bovenstaande korte film, een website (check ook even de behind the scenes) en Instagram profiel, maar eigenlijk hopen we nu al op een vervolg. Zoveel gelikt materiaal vraagt om meer, toch?

Whip your keys out - like a boss!

Een cliché dat je vaker hebt gehoord, dat simpel vaak gewoon beter is. De ontwerpers van APE Amsterdam, bekend van toffe producten zoals de Walter Wallet, kwamen bij ons voor een aantal social/instagram video’s van hun nieuwe product; de Key Boss. We hoeven je niet uit te leggen wat het is of hoe het werkt… bekijk gewoon de video’s, ze duren maar 15 seconden. Oh ja, en ze gaan inmiddels als heeete broodjes over de toonbank!

Boekel Tuinen - Een jaar lang één tuin in beeld

Even een willekeurig kort shot (want we hebben inmiddels aardig wat kaartjes vol geschoten), maar deze geeft een goede indruk van de rustige setting, magische kleuren en het soort project. Wat voor soort project dan? We hebben een kantoor in Amsterdam, maar het liefst banjeren we vijf dagen per week door de natuur. Toen Arjan Boekel met het plan kwam om hem (maar vooral zijn werk, in dit geval een geweldige tuin in Landsmeer) het hele jaar door in beeld te brengen, waren we uiteraard meer dan enthousiast. We pakken minimaal ieder seizoen een keer mee, waarbij het eindresultaat één korte film zal worden. Keep you updated, en Arjan, mocht je dit lezen. De klus is al binnen dus we hoeven niet te slijmen, maar je levert te gek werk.

Ooijevaar Bevlogen Bouwers - Sfeerbeelden website

Als ondersteuning van hun nieuwe website hadden de Bevlogen Bouwers van Ooijevaar behoefte aan tientallen nieuwe (bewegende) sfeerbeelden. We gingen een paar dagen met ze op pad en filmden collega’s, bewoners, de natuur, gebouwen (en hun interieur), maar vooral ook de goede sfeer die er in en rond het bedrijf hangt. Het voelt cliché om te zeggen - dat een bedrijf echt zo energiek is als de beelden doen vermoeden - maar bij Ooijevaar keken wij op van de informele, ruimdenkende en positieve sfeer die er hangt. Hierboven een greep uit de vele scènes (no sound).

En komt er een vervolg? We hebben Paul, Margret en Laurence er nog niet over gesproken, maar een korte, krachtige en inspirerende bedrijfsfilm (aangevuld met een voice-over en muziek) is een inkoppertje natuurlijk.


Dept - Casevideo's

Regelmatig rond Dept Agency toffe cases af, en regelmatig vragen ze ons dan te helpen bij het visualiseren ervan. Althans, het hele verhaal, in een minuutje. Echt zo’n samenwerking die al jaren op rolletjes loopt. Dept levert het plan en script, wij zetten allerlei versies in elkaar totdat de final video daar is. Regelmatig volgt er dan een zoveelste award.

Meet the Snurkers (Snurk Beddengoed)

Wat een inspiratie en energie leverde dit project op. Beddengoed is voor een paar jonge gasten in alle eerlijkheid niet het meest charmante onderwerp, maar na een eerste brainstorm met Peggy en Erik (oprichters van Snurk) stonden we klaar om een heel tof avontuur in te duiken. Voor we het wisten stonden we in één van hun fabrieken in Portugal te filmen. Leuk detail, het interview (op bed) vond in hun eigen slaapkamer plaats. Check hoe stijlvol.

Deze samenwerking leverde een korte en krachtige video over hun verhaal op. Want wie en wat is Snurk? Omdat wij weten hoeveel onderdelen van het verhaal de cut uiteindelijk niet gehaald hebben (wat we begrijpen, want online video moeten gewoon wat snelheid uitstralen), zitten we er echt aan te denken om nog een keer een uitgebreide Podcast met ze op te nemen. Snurk is namelijk één van de meest inspirerende bedrijven die wij de afgelopen jaren hebben ontmoet. Toevallig namen ze een paar weken geleden weer contact met ons op. Er staan inmiddels een nieuwe commercial en allerlei productvideo’s gepland. More to come, dus.

Geïnspireerd geraakt? Scroll naast het beddengoed ook zeker even door hun kleding. Die stof ga je heerlijk vinden (dit is geen advertorial).