about

Toen we jong waren voelden we die drang al om ons (op creatief vlak) te uiten. Eerst waren we Power Rangers, schreven we stukjes tekst in de lokale krant of stonden we met een filmcamera van onze vaders in een willekeurig weiland in Luxemburg. Zo’n analoge, waar je na een shoot niets mee kon omdat de beelden op een videoband stonden. Dat was het dan. We zullen de beelden eens opzoeken voor je, helemaal geen slecht idee.

Met terugwerkende kracht droomden wij van een toekomst waarin we alles met die beelden konden doen. Eigenlijk was dat niet eens realistisch, dromen over wat er in een volgende eeuw allemaal wel niet mogelijk zou zijn. Het feit dat we in 2002 in Rotterdam een breakdance battle digitaal opnamen om de video vervolgens via een wereldwijde nieuwsbrief te verspreiden, was al een droom die uitkwam.

Dromen over camera’s die je in rap tempo hoog in de lucht zouden volgen en kleine HD camera’s die je tijdens een vakantie op je hoofd kon meenemen, of een eigen kantoor in de stad inclusief razendsnelle computers en een grote koelkast vol frisdrank? Al die dromerige vooruitzichten waren toen absoluut nog niet aan de orde. En in de toekomst geld verdienen met online video? We hebben onze dagboeken van toen er nog eens op nageslagen, maar er werd nooit over gesproken.

We trokken vanuit het noorden en zuiden van Nederland naar de steden, en studeerden ons rot. Bedrijfseconomie en sterrenkunde en vrijwel alles daartussen, en haalden diploma’s om vervolgens weer op dat ene punt uit te komen. Een willekeurig weiland, inclusief camera.

Soms moet je gewoon via een enorme omweg kennis verzamelen, om vervolgens weer jaren later op exact hetzelfde punt uit te komen. Een hobby werd werk, online werd een enorm ding, bijna populairder dan zuurstof, en we namen al onze kennis mee naar grote bedrijven, met mooie kantoren en bekende klanten. Einde verhaal, zou je denken. Was ook al geweldig geweest, zo'n vast contract dat je wist te regelen door gewoon jarenlang in de avonduren en weekenden te doen waar je gek op bent. Beelden schieten.

Ondernemen werd echter wel een dingetje, want hoe zou het zijn om krachten te bundelen met de beste mensen uit ons netwerk, om vervolgens een eigen locatie, bedrijfsnaam en kast met alle gewenste cameraspullen te hebben? Die drang/droom werd omgezet naar een lijst met concrete to-do's, en halverwege '17 werd Generatie Alles opgericht.

Vanuit een enorme passie voor beeld en verhalen maken wij (meer dan) full-time online video's voor allerlei mooie merken. Soms zijn ze groot, en soms zijn ze klein, het maakt ons niet heel veel uit. Als we het maar warm krijgen van de uitdaging en er ruimte is voor een oprechte en betrokken samenwerking. En wat bieden wij dan? Laten we zeggen dat we het hele proces met betrekking tot video coveren. Van concept, copy en productie, tot camera, montage, grading, animatie en alles dat daarbij komt kijken. We praten (los van dit lange verhaal) eigenlijk nooit zo uitgebreid over onze visie en de diensten die wij aanbieden, maar laten liever ons werk het woord doen. Betekent niet dat we tijdens een kennismaking onze mond houden, want er is genoeg om over bij te praten. Wat zijn bijvoorbeeld jouw plannen met betrekking tot online video, en is het een idee om samen te werken?

Koffie is altijd een goed plan. Onze voordeur kun je vinden aan de Ruyschstraat 74 in A'dam, en wanneer we niet op pad zijn ben je meer dan welkom.

 

Goed verhaal, lekker kort - Inmiddels hebben wij samengewerkt met Nike, MEATABLE, Ahold, Professional Rebel, Zand-erover, walter wallet, ooijevaar bevlogen bouwers, take a seat please, Holland Jersey, Snurk Beddengoed, Dept Agency, Facebook, Max Foundation, Dobla, Storyboard, Digital Shapers, Ruimtehouders, Issuemakers, Museumnacht, L'eau, Wicked Grounds en meer.